HR medewerker

Wat zijn de troeven van een goede HR medewerker?

het aanwerven van een goede HR medewerker bevat soms wat ironie. Het is namelijk de bedoeling dat de kandidaat in de toekomst zelf deel zal uitmaken van het beoordelen van CV's en andere kwesties gerelateerd aan het personeelsbeleid. Meestal zal de kandidaat HR medewerker daarom erg streng beoordeeld worden, omdat van die persoon verwacht wordt dat hij of zij hetzelfde zal doen bij het beoordelen van nieuwe kandidaten.

Het aanwerven van personeel voor de HR afdeling vormt de eerste stap voor het verhogen van het rendement van het bedrijf. Deze persoon zal in de toekomst namelijk in een bepaalde mate verantwoordelijk zijn voor het aanwerven van nieuw personeel. Het is dus erg belangrijk dat deze persoon geschikt is voor de functie, en dus de juiste keuzes maakt om de groei van het bedrijf te garanderen.

Hoe selecteren wij HR medewerkers?

onze selectieprocedure voor HR medewerkers bevat twee belangrijke aspecten.

Allereerst overleggen we met de klant omtrent de nodige vereisten voor de functie. Daarbij hebben we het niet alleen over de competenties van een goede HR medewerker maar behandelen we ook wat de klant van de kandidaat verwacht. Hierbij staat communicatie centraal.

Daarna stellen we een diepgaand profiel op van de potentiƫle HR kandidaten, en vergelijken we die met het opgestelde profiel van de functie.

Bent u op zoek naar een nieuwe HR medewerker? Contacteer ons volledig vrijblijvend, wij bespreken graag de mogelijkheden.

Interessante Artikels

Sales recruitment

Onze sales recruitment concentreert zich op het vinden van kandidaten met de eigenschappen nodig voor een goede verkoops medewerker. Naast deze specifieke eigenschappen gaan we nog na welke eigenschappen voor u belangrijk zijn, zodat de kandidaat niet alleen geschikt is voor een sales positie, maar ook perfect binnen uw bedrijf past.

Headhunter bureau

Een headhunter bureau recruteert actief de juiste mensen om bepaalde posities te vullen bij bedrijven of organisaties. Aangezien vacatures die zonder recrutering worden opgevuld, meestal maar traag opgevuld worden, en niet altijd door de geschikte persoon, kan een headhunter bureau erg van pas komen.

>> Alle artikels