Selectiekantoor

Het doel van een selectiekantoor

Vele bedrijven zoeken frequent naar nieuwe medewerkers, wegens uitbreidingen, aanpassingen, ... Of een bedrijf nu op zoek is naar een personeelslid voor een tijdelijk project of voor permanente aanwervingen, het vinden van de geschikte medewerker is zelden eenvoudig. De perfecte medewerker bezit immers:

En het vinden van iemand met de correcte eigenschappen voor die specifieke functie in die specifieke sector is niet gemakkelijk.

Een selectiekantoor is echter gespecialiseerd in het vinden van de geschikte persoon voor de functie, en kan op die manier een duidelijke meerwaarde betekenen. Gezien de werving en selectie van kandidaten de hoofdbezigheid is van een selectiekantoor, geeft dit twee belangrijke voordelen.

Allereerst is er de snelheid van het vinden van de juiste persoon. Een selectiekantoor heeft een uitgebreide database van mogelijke kandidaten, en kan die dus ook heel vlot contacteren.

Verder is er de niet te onderschatten kwalitatieve meerwaarde die een selectiekantoor kan bieden. Een geschikte kandidaat zal een duidelijke meerwaarde betekenen voor een bedrijf, en de taken die bij de functie horen sneller en beter uitvoeren dan een persoon die voor deze functie minder geschikt is. Dit alles levert vele voordelen op op vlak van performantie en uitbesparing van kosten.

Een selectiekantoor is dus de perfecte manier voor het vinden van geschikt personeel voor uw bedrijf. bent u op zoek naar een medewerker voor een tijdelijke of permanente aanstelling? Contacteer ons vrijblijvend en we bespreken de mogelijkheden!

Interessante Artikels

Sales medewerker

Vlot, sociaal en betrouwbaar - slechts enkele eigenschappen van de perfecte medewerker. Maar welke eigenschappen geeft een sales medewerker nog nodig om goed mee te draaien. Naast enkele algemene kenmerken zijn er nog enkele eigenschappen die niet zo voor de hand liggen.

Selectiebureau

Vaak wordt de meerwaarde dat een selectiebureau kan bieden bij het recruteren van geschikt personeel, onderschat. Een selectiebureau kan nochtans verscheidene duidelijke voordelen bieden tegenover andere recruteringsmethodes.

>> Alle artikels