Vacature COO

Sales recruitment

Deze vacature maakt deel uit van de afdeling Sales recruitment. Bent u zelf op zoek naar een sales medewerker?

 

                                                                              COO

 

Functieomschrijving :

Als COO bent u verantwoordelijk voor het managen van de dagelijkse activiteiten van het bedrijf. U voert de strategie uit, die u samen met de CEO geformuleerd hebt. Vanuit uw sterke technische achtergrond stuurt u een 230-tal werknemers aan in de belangrijke afdelingen productie en logistiek.  U maakt het business plan op en u bepaalt via lean manufacturing en andere vooruitstrevende sturingsmethodes de voortdurend toenemende rendementen. Zo stuurt u het financieel resultaat mee aan. Via efficiënte industriële productie,aankoop/logistiek, productontwikkeling en zin voor kwaliteit levert u prijs/kwaliteit topproducten af bij de klanten. De werkvloer is voor u dan ook de omgeving waar u het liefst aanwezig bent om alles wat er in de onderneming leeft te kunnen voelen en kennen. Product en productie optimalisatie zijn uw ding.Marketing en sales is een afdeling die u begrijpt. U werkt  zeer nauw met hen samen om te weten wat de klant (EU/C-EU) wenst . U rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

 

Profiel :

U heeft bij voorkeur een diploma handelsingenieur  en u beschikt over een sterke technische- en productiekennis. U heeft minimum 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie.  Onze klant is op zoek naar een goede communicator en teamplayer, die no-nonsense en hands-on ingesteld is.  U bent een motivator met  goed empathisch vermogen. U denkt strategisch en kent het belang van alle afdelingen van een onderneming om succesvol te zijn. U  werkt gestructureerd.

 

Aanbod :

Onze klant, die beschikt over een hypermodern productieapparaat, biedt  u een uitdagende functie in een dynamische en stabiele werkomgeving. U werkt nauw samen met de zaakvoerder en krijgt er grote verantwoordelijkheid. U krijgt een marktconforme verloning met een pakket aan extra-legale voordelen.

 

Interessante Artikels

HR medewerker

HR medewerkers zijn in nauw betrokken bij de verdere uitbouw van het personeelsbeleid. Daarom is het belangrijk dat de recrutering van een HR medewerker op een goede manier gebeurt, zodat deze later geschikt is voor de verdere uitbouw van het personeelsbestand.

Headhunter bureau

Een headhunter bureau recruteert actief de juiste mensen om bepaalde posities te vullen bij bedrijven of organisaties. Aangezien vacatures die zonder recrutering worden opgevuld, meestal maar traag opgevuld worden, en niet altijd door de geschikte persoon, kan een headhunter bureau erg van pas komen.

>> Alle artikels